:)
inicio
el efecto circpau
estratégia y táctica
organizativo
ecómico
comunicación
festival circpau
index

top volver avance
organizativo
centre civic barceloneta Imprimir E-mail

El Centre Cívic Barceloneta és un equipament municipal al servei del barri de la Barceloneta, del Districte de Ciutat Vella i de la ciutat de Barcelona.

El Centre Cívic Barceloneta promou i dóna suport a les iniciatives socials i a la creació i difusió cultural, treballant a partir dels diferents sectors de la població, a través d'una programació periòdica d'activitats. Afavoreix elements de comunicació, informació, aprenentatge i intercanvi per donar cabuda a la participació dels ciutadans i ciutadanes en dinàmiques de propostes culturals i socials al barri de la Barceloneta.

El Centre Cívic Barceloneta està especialitzat en Dansa Contemporània i Arts Visuals, que sota el paraigües de "Contemporanis a la Barceloneta" engloba una oferta àmplia d'activitats: espectacles, exposicions, convocatòries,...

Distribuit en quatre plantes i el terrat, el Centre Cívic Barceloneta es va inaugurar al any 1994. Està ubicat al barri de la Barceloneta, al costat del mar i del passeig marítim de barcelona, un barri històric i amb tradició de pescadors.Està situat al centre de barcelona i amb bones comunicacions amb la resta de la ciutat.

El centre disposa de diferents espais amb terra de fusta i vistes al mar.Les sales són polivalents i ideals per fer seminaris, congressos, presentacions, publicitat, cursos, reunions, assajos de dansa...


espais disponibles

SALA D'ACTES I ESPAI ADICIONAL.

Ubicat a la planta soterrània amb llum natural,consta d'un passadis al costat de l'escenari i magatzem, vestuaris i lavabos.

superfície: 240 mcapacitat : 150 persones

ESPAI A ESPAI ZSala d'exposicions.

SALA CUbicada a la 1ª planta amb vistes al mar. superfície: 180 m. capacitat: 70 persones

SALA H.Ubicada a la 1ª planta amb vistes al mar. superfície: 55 m capacitat: 35 persones

TALLERS E, F i G. Ubicats a la 1ª planta. superfície: 25 m capacitat: 20 persones

AULA D'INFORMÀTICA. Ubicada a la 1ª planta. Dotada amb 5 ordinadors, escaner, impresores i conexió a internet ADSL. superficie : 25 m. capacitat : 10 persones

TALLER DE CUINA. Ubicada a la 1ª planta. superfície : 25 m capacitat : 16 persones

SALA CARMEN AMAYAUbicada a la 2ª planta amb vistes al mar consta de sala gran, magatzem i terrassa de 35 m amb vistes a la villa olímpica i barceloneta. Dotada amb tatamis, terra linoleum, terra de fusta i trapeci.superfície : 180 m capacitat : 45 persones

SALA OVALADA.Ubicada a la planta baixa, consta d'una taula ovalada. superfície : 16 m capacitat : 15 persones

ESPAI POLIVALENTE.Ubicat a la planta baixa amb vistes a un gran pati. superfície : 60 m capacitat : 35 persones

PATI.Ubicat a la planta baixa té un jardí, ideal per fer àpats, aperitius... superfície : 100 m capacitat : 80 persones

TERRAT.Ubicat al terrat de l'edifici amb vistes al mar. superfície : 50 m capacitat : -


serveis

El Centre Civic Barceloneta disposa de :

El centre disposa d'ascensor per accedir a totes les plantes excepte al terrat.

Vestuaris amb dutxes a la sala d'actes. Lavabos a les plantes soterrània, baixa i 1ª planta.

Laboratori fotogràfic b/n

Arxiu històric de la Barceloneta.

Recepció de l'edifici, 60 m.

espai infantil

Espai lúdic i educatiu on trobareu un programa d´activitats específic pels infants de la Barceloneta entre 5 i 12 anys, amb uns objectius pedagògics com ara; el foment de la participació i el treball en equip, treballar les normes de respecte a les persones i a l´entorn, incidir en els aspectes psicomotrius, desenvolupament de la creativitat, la integració entre diferents cultures... entre d´altres.

Les activitats funcionen per grups d´edats: petits - nens i nenes de 5 a 7 anys; mitjans - nens i nenes de 8 i 9 anys; grans - nens i nenes de 10 a 12 anys

L´horari és de 17.15 a 19.30 hores de dilluns a divendres

Durant les vacances escolars l´horari és pel matí i les activitats són diferents, ja que marxem de colònies, fem casal d´estiu o casal de Nadal. Durant el casal d´estiu els germans de 3 a 5 anys també tenen les seves activitats.

Programem en funció del que ens demanen els infants, i són activitats com: expressió corporal, esport, noves tecnologíes, ludoteca, arts plàstiques, cuina, dansa, taller de la paraula ( on es treballen habilitats lingüístiques ), etc.

projecte franja

El grup de franja oferta un bloc d´activitats per adolescents de 13 a 16 anys, com ara; ludoteca, ( jocs de taula, ping-pong, llibres, espai d´estudi ), espai de noves tecnologíes ( programes informàtics, chats, jocs, internet...), dansa ( taller amb exhibicions de coreografíes), esports (fútbol sala, patinatje sobre gel, bàsquet..)

Funciona de dilluns a divendres i el seu horari varía depenent de cada activitat, però sempre en horari extraescolar.

Alguns dels objectius que es treballen en aquest projecte són: oferir un espai de relació obert als nois i noies de la Barceloneta, donar suport a les iniciatives proposades per ells mateixos, potenciar la creativitat en el seu temps lliure, treballar possibles problemàtiques respecte al que fa a la relació, convivència i acceptació de normes bàsiques... entre d´altres.

I també fem colònies, festes, casals de vacances, sortides, xerrades, etc.

PROGRAMACIÓ ESPECTACLES TARDOR 2003

CURSOS I TALLERS

DANSA IMPROVISACIÓ

CONVOCATORIA DANSA

La DANSA és una activitat referent al Centre Cívic Barceloneta i té com a objectiu primordial la promoció d'aquesta i la creació de nou públic.

D'aquesta manera, el centre cívic realitza activitats de dansa i dóna suport a totes aquelles iniciatives que ajudin a donar a conéixer la dansa.

Les activitats que es realitzen actualment al Centre són:

Espectacles de dansa.( contemporania, flamenc, dansa-teatre...- programació mensual)

Convocatòries de dansa. ( mostra solos, MAC- Mostra d'Art Creatiu)

Programa de tallers especialitzat en dansa.

Intensiusde cap de setmana de dansa.

Cursos per a professionals de la dansa.

Suport infrastructural per a companyies de dansa. ( cessió d'espais per assaig)

Suport a la dansa escoles. ( Mostra d'escoles)


projectes i gestió de serveis socials, s.l.

es va constituir l'any 1992 per professionals amb una amplia experiència en el camp del Benestar Social i dels Serveis Socials en particular.

PROGESS té per principal objectiu la promoció, gestió i investigació d'iniciatives socials, educatives, culturals, d'oci i de salut orientades al Benestar Social i vinculades a l'Administració Pública o al sector privat

Per tal d'assegurar les bases que li donin solvència i garanties de futur PROGESS reorienta el seus resultats en iniciatives del mateix àmbit. D'aquesta manera es produeix una realimentació sobre els circuits de treball que repercuteix positivament en la formació dels professionals i en la qualitat del treball

Els productes

PROGESS assesora, dissenya i presta serveis en els àmbits relatius a la infància i la joventut en risc social, gent gran, minories ètniques, disminucions, persones en situació d'exclusió social, persones immigrades, acció social comunitaria i familiar i gestió cultural en centres i en territoris.

Els serveis que ofereix PROGESS són prestats únicament per professionals. L'entitat garanteix l'eficàcia i la qualitat de la prestació d'aquests serveis i productes gràcies a una sèrie de mesures que s'integren en un sistema de gestió de la qualitat.

gestió cultural


El foment de la participació ciutadana, no només en el consum, sinó també en la programació de les activitats culturals, esdevé una prioritat en les polítiques avançades d’integració social.

PROGESS ofereix serveis dins l’àmbit de la promoció, ja es tracti d’un sector concret, o de projectes adreçats al conjunt de la població. Aquests projectes poden tenir per àmbit d’actuació, un determinat equipament (normalment un centre cívic), o un territori determinat.
Els objectius principals d’aquest tipus de projectes van, de la promoció cultural (posant èmfasi especial en el foment i la potenciació del teixit associatiu), a la gestió i l’organització d’activitats concretes i puntuals.

copyleft 2007 fangfastik | circpau | webmasters